Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Tilgængelighedserklæring

Tilgængelighedserklæring

Kriminalforsorgen forpligter sig til at gøre webstedet https://www.kriminalforsorgen.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.kriminalforsorgen.dk/?

Du kan kontakte Kriminalforsorgen, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.kriminalforsorgen.dk/

 • E-mail: kls@krfo.dk

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav).

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne a) Det offentlige organ har selv evalueret webstedet, b) Vurdering er foretaget af ekstern part og c) Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet, Vurdering er foretaget af ekstern part.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter.

Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles jf. webtilgængelighedsloven i tre kategorier – og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde – dvs. hvis det kræver et uforholdsmæssigt stort stykke arbejde fra myndighedens side, og kun ganske få mennesker har gavn af det. Det kan fx være en rapport eller vejledning, der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Pdf-filer er ikke webtilgængelige Pdf-filer er ikke webtilgængelige. Der arbejdes på at finde en løsning.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Vejledninger på forskellige sprog i pdf-format Vejledninger i pdf-format på 16 forskellige sprog er ikke omsat til html-format/gjort tilgængelige, da det anset for en omkostningstung byrde at understøtte. Målgruppen er lille, og vejledning sker primært andetsteds.

Funktion eller indhold, der ikke er omfattet af loven

 • Ældre dokumenter overført fra tidligere website Ældre rapporter, evalueringer m.m. overført fra tidligere website er ikke gjort tilgængelige, da de ikke er vurderet som væsentlige for administrative processer.

Initiativer for at opnå en højere grad af tilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

 1. Vi er i gang med at undersøge mulighederne for anvendelse af et screeningsværktøj, der kan kvalitetssikre websitet.
 2. Der arbejdes på designoptimering, så skærmlæsere bedre kan afkode website.
 3. Vi arbejder løbende på at minimere brugen af dokumenter, for i stedet at gøre informationen tilgængelig som html på sitet eller på anden vis tilgængelig.
 4. Alle videoer på websitet er blevet tekstet og vil blive det fremover.
 5. Alt-tekster er tilføjet til alle billeder.
 6. Der arbejdes løbende på at luge ud i de steder, hvor “fed skrift” er brugt som overskrift ift. optimering til skærmlæser.

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om lov om webtilgængelighed overholdes. Hvis du oplever, at et websted ikke lever op til kravene og ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du skrive til wa-tilsyn@digst.dk.