Gå til indhold

Udrejsecenter Sjælsmark

Billede af Sjælsmark Udrejsecenter

Kriminalforsorgen er efter kontrakt med Udlændingestyrelsen operatør på to udrejsecentre for afviste asylansøgere; mennesker, der er udvist ved dom; samt mennesker på tålt ophold: Udrejsecenter Sjælsmark i Nordsjælland og Udrejsecenter Kærshovedgård i Midtjylland.

Udrejsecenter Sjælsmark er døgnbemandet og med adgangskontrol.

Beboerne kan frit forlade centeret, men ifølge Udlændingeloven skal de bo på adressen. Hvis de ønsker at overnatte uden for centeret, skal de ansøge om det på forhånd.

Beboere over 18 år kan modtage gæster hver dag fra kl. 9.00-22.00.

Gæster skal modtages og registreres i adgangskontrollen.

Kriminalforsorgen løser opgaverne på udrejsecentret i tæt samarbejde med Røde Kors, der bl.a. står for sundhedsklinikken, voksenundervisning og -aktivering, socialfaglig koordination og koordination af frivilligindsatsen. Børnehave, dagtilbud, skole og klubtilbud drives af Røde Kors efter kontrakt med Udlændingestyrelsen. Dansk Flygtningehjælp varetager hjemrejserådgivning til beboerne. Kriminalforsorgen samarbejder i øvrigt tæt med politiet og Udlændingestyrelsen om de samlede sikkerheds- og driftsmæssige opgaver.

Udrejsecenter Sjælsmark hører under Udlændingeinstitution Ellebæk og Sjælsmark, som også omfatter Udlændingecenter Ellebæk.