Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Pårørendelinjen

Pårørendelinjen

Det kan være ekstra svært at være i familie med en indsat under corona-epidemien. Man kan ikke besøge sine pårørende i fængslet, og de ikke kan komme hjem på udgang. Man føler sig måske alene, og samtidig er tiden for mange fuld af uvished, bekymring og modsatrettede følelser.

Hvis du eller dine børn har brug for at tale med nogle, hvis I har brug for at få råd, vejledning eller måske bare et øre, der lytter i en svær tid, så kan både voksne og børn ringe til Pårørendelinjen og tale med en socialrådgiver fra kriminalforsorgen. Man kan være anonym, hvis man foretrækker det.

Ring til Pårørendelinjen på telefon: 70 26 04 06. Der er åbent på telefonen mandag-fredag kl. 9.00-14.00, mandag-torsdag kl. 19.00-21.00 og søndag kl. 12.00-16.00.

Savn – en forening for pårørende og børn af indsatte
Man kan også kontakte Savn, der er en forening for pårørende og børn af indsatte. Her kan man få hjælp og støtte. Se mere på savns hjemmeside

Særligt for børn og unge:

Børnetelefonen
På Børnetelefonen kan børn få hjælp, hvis de har personlige problemer, hvis de bliver mobbet, eller hvis de bare har brug for at tale med en voksen. Ring til Børnetelefonen på telefon 11 61 11 eller klik ind på Børnetelefonen Telefonen er åben fra kl. 11.00-23.00.

Røde Kors ”Ung på linje”
Det er unge, der tager telefonen hos Røde Kors ”Ung på linje”, og man kan tale med dem om alt. Der er åbent søndag-torsdag fra 19.00-22.00. Røde Kors har også samtalegrupper for børn mellem 7 og 17 år. Ring til Røde Kors ”Ung på linje” på telefon 70 12 10 00.

Røde Kors Hovedstaden – “Os herude”
”Os herude” er et fællesskab for børn og unge, der har et familiemedlem i fængsel. Hver anden uge mødes børn mellem 8 og 16 år og deler deres erfaringer med jævnaldrende i samme situation. Mens børnene mødes, kan forældrene tale sammen og få redskaber til at hjælpe børnene. Ring til ”Os herude” på telefon 38 33 64 00.