Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Karriere > Betjentuddannelsen

Betjentuddannelsen

Tre faggrupper er helt særegne for Kriminalforsorgen, og derfor uddanner vi dem selv: Fængselsbetjente, transportbetjente og værkmestre:

  • Fængselsbetjentene står for på den ene side at opretholde kontrol og sikkerhed, på den anden side at støtte og motivere indsatte til at leve en kriminalitetsfri tilværelse. Fængselsbetjentene medvirker til at udvikle og opretholde et godt institutions- og afsoningsmiljø.
  • Transportbetjentene står for arrestanttransporter, f.eks. mellem arrester og retsmøder eller hvis en indsat skal til behandling på sygehus. Transportbetjentene kan også indgå i bevogtningsopgaver.
  • Værkmestrene står for driften af Kriminalforsorgens produktion og værksteder samt for driften og vedligeholdelsen af Kriminalforsorgens bygninger og anlæg. De fungerer som arbejdsledere og vejledere for de indsatte, der er i beskæftigelse i fængslet.

Uddannelsescentret i Birkerød er Kriminalforsorgens uddannelsescenter på Sjælland. Uddannelsescentret er beliggende i det naturskønne Rude Skov, øst for Birkerød.

Læs mere

Uddannelsescentret Møgelkær er Kriminalforsorgens uddannelsescenter i Jylland. Uddannelsescentret ligger i smukke omgivelser, syd for Horsens.

Uddannelsescentret har tidligere været et fængsel, hvilket giver skolen helt unikke og autentiske rammer for uddannelsen.

Læs mere
Luftfoto af Uddannelsescenter Møgelkær

Læs mere om optagelse på uddannelserne på vores rekrutteringshjemmeside, som du kommer til ved at klikke på pilen.

Læs mere