Flugtforsøg fra Vestre Fængsel

26-01-2017

Natten til torsdag forsøgte to indsatte at undvige fra Vestre Fængsel. Hurtige fængselsbetjente fik fanget dem igen.

Flugtforsøg fra Vestre Fængsel

Omkring kvart over 12 natten til den 26. januar forsøgte to indsatte at undvige fra Vestre Fængsel. De blev dog hurtigt opdaget, da der gik en bevægelsesalarm, og en af de vagthavende betjente på videoovervågningen fik øje på nogle lagner, der hang og flagrede ud fra et cellevindue i fængslets nordfløj.

Der blev straks slået alarm, og få minutter efter kom politiet til stede. Ved en fælles indsats lykkedes det fængselspersonale og politi at få stoppet de to undslupne, inden de forlod fængslets område.

”Hvis man skal undvige fra Vestre Fængsel, skal der en pæn portion opfindsomhed til, så de har været snedige. Heldigvis er vores personale opvakt og lynhurtigt til at reagere,” siger sikkerhedschef i Kriminalforsorgen Hovedstaden, Michael Juul, som også glæder sig over det effektive samarbejde med politiet.

”Vi tager alle episoder meget alvorligt og undersøger nu, hvad der helt præcis er sket, og om det kunne have været forhindret. Men episoden viser, hvordan personale, overvågningssystemer og fysiske mure i fællesskab kan forhindre flugt.”

Der er taget hånd om personalet, og ingen kom til skade under flugtforsøget.

Direktoratet for Kriminalforsorgen | Strandgade 100, 1401 København K | Tlf. 72 55 55 55 | dfk@kriminalforsorgen.dk