Kriminalforsorgen får nye matrikelnavne

23-02-2016

Kriminalforsorgen har de seneste år været igennem en reorganisering. I den proces er 80 institutioner blevet til 24, og derfor kommer der nu nye navne på næsten alle Kriminalforsorgens matrikler.

Tirsdag den 1. marts træder Kriminalforsorgens nye institutionsstruktur i kraft. Der har derfor i et stykke tid været arbejdet på at finde navne til de 24 nye institutioner og til de matrikler, der hører under dem. Det har ikke været nogen let opgave, men nu er brikkerne endelig faldet på plads.

"Det har været en stor og ikke helt let opgave at finde på navne til de 24 nye institutioner. Det er især den geografiske spredning, der har givet udfordringer, men der er også mange følelser involveret, fordi det er steder, der har stor betydning for mange mennesker," fortæller Inger Wesenberg Sandgrav, som er projektleder for reorganiseringen og dermed også for denne opgave.

Navngivningen har fulgt bestemte principper. Blandt andet skal alle institutioner have ordet "institution" i navnet. Desuden skal alle navne være inspireret af geografiske stednavne eller geografiske kendetegn for at skabe et tilhørsforhold til det område, hvor institutionen ligger. Institutionsnavnene må så vidt muligt heller ikke indeholde verdenshjørner. Det skabte nemlig forvirring, at Statsfængslet Østjylland for eksempel hørte under Kriminalforsorgen Midt- og Nordjylland.  

Ikke flere statsfængsler
Der er ikke kun kommet nye navne til - også eksisterende navne er blevet gentænkt. For eksempel skal fængslerne ikke længere hedde statsfængsler, men bare fængsler. Se alle de nye navne herunder.

Kriminalforsorgen Hovedstaden
Kriminalforsorgen Midt- og Nordjylland
Kriminalforsorgen Syddanmark
Kriminalfororgen Sjælland

Direktoratet for Kriminalforsorgen | Strandgade 100, 1401 København K | Tlf. 72 55 55 55 | dfk@kriminalforsorgen.dk