Uddannelsescentret i Birkerød (UCB)

Uddannelsescenter Birkerød (UCB) står for uddannelsen af fængselsbetjente og værkmestre til fængsler og arresthuse. Uddannelsescentret tilbyder også efteruddannelse af medarbejdere og ledere fra hele landet.

Der er ansat omkring 30 medarbejdere på Uddannelsescenteret. Medarbejderne er fordelt på administrativt personale, servicemedarbejdere og uddannelseskonsulenter.

Uddannelsescenteret har til huse i to arkitektonisk smukke bygninger i Ebberød, som ligger i det naturskønne Rude Skov, øst for Birkerød.

UCB's hovedopgaver er:

  • at rekruttere, udvælge og uddanne fængselsbetjente og værkmestre til de danske fængsler og arresthuse
  • introduktionskurser for civile medarbejdere og værkmestre
  • efter-, videre- og ledelsesuddannelse til Kriminalforsorgens forskellige personalegrupper
  • at uddanne og certificere bl.a. praktikvejledere, konfliktmæglere og konflikthåndteringsinstruktører
  • at uddanne personale til Kriminalforsorgens institutioner i Grønland og Færøerne.

Faciliteter
Uddannelsescenteret har fem undervisningslokaler, et auditorium, lokaler til it-undervisning samt grupperum. Der er indrettet en demoudgave af en fængselsafdeling, hvor man kan træne elementer af fængselsbetjentens opgaver. Centret rummer tillige Kriminalforsorgens bibliotek, med en betydelig bog- og materialesamling inden for det kriminalforsorgsfaglige område. Biblioteket er placeret i et læringscenter, der muliggør studier, fordybelse og gruppearbejde.

Uddannelsescentret har også egen sportshal, to motionsrum og en udendørs træningsbane, der giver mange muligheder for træning. Man kan også låne mountainbikes eller følge en af de mange løberuter i den nærliggende Rude Skov.

Uddannelsescentret har 50 kollegieværelser, hovedsagligt til fængselsbetjentelever fra Fyn og Jylland. Værelserne har eget bad, og der er fælles køkken på gangene og adgang til vaskemaskine. Centret har også en café, der sælger enkle retter, slik m.v.

Kontakt:
Uddannelsescenter Birkerød, Biskop Svanes Vej 69, 3460 Birkerød, telefon 7255 3900

Direktoratet for Kriminalforsorgen | Strandgade 100, 1401 København K | Tlf. 72 55 55 55 | dfk@kriminalforsorgen.dk