Praktiske forhold

Uddannelsen starter 4 gange årligt, og du kan sende os din ansøgning om ansættelse som fængselsbetjent på prøve løbende hele året.

Bolig:
Uddannelsescentret i Birkerød, UCB, har 50 kollegieværelser, hovedsageligt til fængselsbetjentelever fra Fyn og Jylland. Værelserne har eget bad, og der er fælles køkken på gangene og adgang til vaskemaskine. På kollegiet er der kabel-tv med mellempakken fra YouSee A/S samt trådløst netværk.

Elever, der bor på kollegiet, kan selv lave mad i køkkenerne. Men centret har også en café, der sælger enkle retter, slik m.v. Der er mikroovn til rådighed i caféen.

Løn og SU:
I de perioder af uddannelsen, hvor du arbejder på dit tjenestested, får du elevløn. Den er p.t. (juli 2017) cirka 20.500 kr. pr. måned.

I skoleperioderne kan du søge om Statens Uddannelsesstøtte (SU). Du kan se taksterne og få vejledning på SU-styrelsens hjemmeside.

Transportudgifter:
Du skal selv betale dine transportudgifter til og fra uddannelsescentret. Du kan søge om at få et ungdomskort, så du kan få rabat på offentlig transport mellem din bopæl og UCB i Birkerød. Hvis du har mere end 24 kilometers daglig transport, kan du trække udgifterne delvist fra i skat.

Pension:
Hvis du er over 25 år, indbetaler Kriminalforsorgen hver måned et beløb til din pension. Det gælder også i skoleperioderne.

Gruppelivsforsikring:
Som tjenestemand ansat i staten er du omfattet af en gruppelivsforsikring i Forenede Gruppeliv. Præmien indbetales af Kriminalforsorgen, og beløbet opgives til skattevæsenet som løn. Kriminalforsorgen indbetaler præmien, også i skoleperioderne.

Læs mere om de praktiske forhold under uddannelsen

Læs mere om at blive fængselsbetjent og optagelse på uddannelsen: https://blivfaengselsbetjent.dk/

 

Direktoratet for Kriminalforsorgen | Strandgade 100, 1401 København K | Tlf. 72 55 55 55 | dfk@kriminalforsorgen.dk