Et nyt hold elever tog uniformen på

​"Velkommen til et nyt og spændende liv! Et liv med mening i. Større mening, end at sikre trygheden i Danmark, skal man lede længe efter".

Sådan lød velkomsten fra Ole Hansen, der er fungerende direktør i Kriminalforsorgen, da han tog imod de nye elever på Uddannelsescenter Birkerød (UCB) i mandags. Cirka 100 elever startede i skole, og 26 af dem havde uniformen på for første gang.

Uddannelse i at håndtere mennesker
Blandt eleverne var Martin fra Sønderborg, som skal gøre tjeneste i Renbæk Fængsel under uddannelsen. Vi spurgte ham, hvad der har fået ham til at vælge uddannelsen som fængselsbetjent.

"Der er flere forskellige grunde til, at jeg ville være fængselsbetjent. Det er spændende og en helt ny verden, jeg ikke kender så meget til. Jeg glæder mig til at komme i gang", sagde han og fortsatte:

"Jeg forventer at få et fuldt indblik i, hvordan det er at være fængselsbetjent og få de redskaber, der skal til for at kunne håndtere de forskellige situationer – og få en viden om, hvorfor nogen mennesker handler, som de gør. "

Vi arbejder med ordentlighed
Og Kriminalforsorgen er klar til at levere redskaberne. Ole Hansen lagde i sin tale vægt på de værdier, der bliver arbejdet efter i Kriminalforsorgen:

"I fængsler er der en stor risiko for, at der kan ske en dårlig behandling af vores medmennesker, hvis man ikke hele tiden er opmærksom på og arbejder efter nogle grundlæggende værdier.

Dem skal I nok også komme til at høre om – men hvis jeg som topleder skulle nævne et enkelt ord, der betyder meget for vores organisation, er det ordet "ordentlighed".

De tanker er også udtrykt i vores grundlæggende værdi, som I skal kunne i søvne. Den hedder kunsten at balancere mellem det hårde og det bløde", sagde Ole Hansen, inden han overlod eleverne til arbejdet.

Direktoratet for Kriminalforsorgen | Strandgade 100, 1401 København K | Tlf. 72 55 55 55 | dfk@kriminalforsorgen.dk