En chance til?

Ender straffen, når man bliver løsladt, og hvordan bliver man en del af samfundet igen efter år bag tremmer?

I et klip produceret af tre journaliststuderende fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole møder man Bo, der har afsonet en 12-årig straf for drab.

Han bor på Pensionen Skejby i Aarhus og fik efter mange forsøg fik job i en pladebutik i Aarhus. Han fortæller, at det har betydet ”alt” for ham, at han trods sin plettede straffeattest fik et job.

”Det er så vigtigt med arbejde. Det er jo hele ens eksistens,” siger Bo.

Og danskerne mener da også, at tidligere indsatte skal have en chance til for at blive en del af samfundet, for eksempel ved at få et job. Men ville de selv have lyst til at gå på arbejde med for eksempel en drabsmand? Se med i filmen, som du finder på linket nedenfor.

Kontakten mellem Bo og de studerende er opstået, fordi Pensionen Skejby ofte har grupper fra Journalisthøjskolen på besøg. Derudover har forstander Hans Jørgen Tholstrup ofte holdt foredrag for de studerende, og han kan mærke, at der er stor interesse for pensionens arbejde.

Pensionen Skejby er et fællesskab, hvor afsonere bor sammen med ustraffede. Nogle afsoner hele deres straf på pensionen, mens mange typisk afsoner den sidste del af en længere straf. På den måde virker pensionen både som et alternativ til fængsel og som udslusning for afsonere, der skal tilbage til samfundet efter endt fængselsstraf.

Se filmen her (07:59 min.)

E-bladet

<!--@ParagraphImageTitle-->

Nu må Kriminalforsorgen køre med blå blink

September  2014
Udgave 12"

 

Læs mere

Kriminalforsorgens eblad udkommer 7 – 8 gange om året, og fortæller om stort og småt indenfor kriminalforsorgens område. Samtidig kan du finde de væsentligste nyheder her på kriminalforsorgens hjemmeside.

Du kan tilmelde dig ebladet her.

Direktoratet for Kriminalforsorgen | Strandgade 100, 1401 København K | Tlf. 72 55 55 55 | dfk@kriminalforsorgen.dk